Romanian Association for Technology Transfer and Innovation

 

Perioada implementare

Denumire proiect

Program de finantare

Cod

Rol

Buget proiect

12.07.2017-12.01.2019

Carpathian Connects

INTERREG –IPA CBC România- Serbia

RORS-30

Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entitatilor Retelei Nationale pentru Inovare si Transfer Tehnologic (ReNITT) in domeniul managementului in vederea eficientizarii procesului de transfer tehnologic

POSDRU 2007-2013

Dezvoltarea capacitatii ANCS de elaborare a politicilor publice in domeniul inovarii si al transferului tehnologic pentru asigurarea unei dezvoltari socio-economice durabile.

27.05.2011- 26.11.2012

Wine Way

Ro-Bg CBC Programme 2007-2013

Project MIS ETC Code 199

Partener principal

Piata Muncii de la A la Z - Regiunea S-V Oltenia

POSDRU/102/5.1/G/78250

22.09.2010 - 21.03.2012

Turismul tematic transfrontalier - oportunitate de dezvoltare si promovare a identitatii regiunii Dolj, Olt, Mehedinti, Vidin, Montana, Vraca, Pleven (2(2i)-3.1-14)

Ro-Bg CBC Programme 2007-2013

21.09.2010 - 20.09.2010

Prevenirea pentru siguranta in traficul rutier in zona transfrontaliera (2(2i)-3.3-8)

Ro-Bg CBC Programme 2007-2013

23.07.2010 - 22.10.2011

Strategia regionala transfrontaliera pentru inovare: povestea a doua regiuni, o singura strategie pentru a apropia industria de cercetare si inovare (2-3.1-8)

Ro-Bg CBC Programme 2007-2013

Proiect Nr. 2-3.1-8
"Strategie regionala transfrontaliera pentru inovare: povestea celor doua regiuni, o singura strategie pentru a apropia industria de cercetare si inovare"

Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013
Axa prioritara 3: "Dezvoltare economica si sociala" - Dezvoltare economica si coeziune sociala prin identificarea si consolidarea in comun a avantajelor comparative ale zonei
Domeniu major de interventie 3.1: "Sprijnirea cooperarii transfrontaliere in mediul de afaceri si promovarea unei imagini si identitati regionale"

PARTENERI:

 • Partener principal: Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare (ARoTT)
 • Partener 2: Asociatia Transfrontaliera E (quilibrum) Environment
 • Partener 3: Centrul National pentru Servicii de Informare - Pleven
 • Partener 4: Administratia Regionala Pleven

OBIECTIV PRINCIPAL: "Sprijinirea cercetarii si inovatiei prin cresterea cooperarii, in vederea asigurarii dezvoltarii durabile a zonei transfrontaliere

OBIECTIV SECUNDAR: "Crearea de instrumente comune de dezvoltare a inovarii si atragere a invetitorilor in zona transfrontaliera"

ACTIVITATI:

 • "Studiu privind stadiul actual de dezvoltare a intreprinderilor inovative, centrelor de cercetare, entitatilor de transfer tehnologic si oportunitati comune de dezvoltare"
 • INNO-Portal - soft pentru interconectare regionala si internationala a cercetarii, inovatiei, transferului tehnologic, in beneficiul mediului de afaceri si industriei
 • Campanie strategica pentru promovarea activitatilor de cercetare-dezvoltare si inovatie - 7 conferinte (4 in Romania si 3 in Bulgaria)
  • "Dezvoltarea IMM-urilor inovative si gradul de diversificare si adaptare la nevoile specifice ale grupurilor-tinta din zona transfrontaliera"
  • "Cresterea competitivitatii prin cercetare, inovare si transfer tehnologic in zona transfrontaliera - cereri, oferte si capacitate"
  • "Dezvoltarea unei agriculturi moderne prin solutii inovative, cercetare si transfer tehnologic - oferte pentru noi tehnologii in agricultura"
  • "Parteneriate transfrontaliere - premisa pentru oferte de noi tehnologii in beneficiul industriei"
  • "Structuri de sustinere pentru cresterea competitivitatii regionale prin inovare, cercetare si transfer tehnologic."
  • "Cum sa apropiem cercetarea, inovatia si industria - rolul administratiei locale in dezvoltarea durabila si inovativa."
  • "Strategia Regionala Transfrontaliera pentru Inovare - o povestea a doua regiuni, o singura strategie."
 • Strategiea Regionala pentru Inovare (RIS). Strategia Regionala Transfrontaliera pentru Inovare vine in continuarea Studiului elaborat anterior si reprezinta un angajament al partenerilor de a continua stimularea inovarii in regiune. Strategia vizeaza stabilirea de scopuri si obiective comune, metodologii pentru inovare, transfer tehnologic in beneficiul industriei si actiuni ce pot fi intreprinse in comun de catre actorii-cheie din zona de granita Dolj-Pleven. Strategia va fi elaborata pe baza cercetarilor separate conduse de catre parteneri si integrate intr-un document complex ce va fi disponibil pe INNO-Portal. Activitatile de cercetare se vor concentra pe potentialele parteneriate intre entitatile de cercetare din zona Dolj-Pleven, solutii complexe pentru cercetare si inovare puse la dispozitie in comun mediului de afaceri transfrontalier, cat si indicatii si strategii de dezvoltare pentru sectorul cercetarii din zona de granita, ceea ce va permite satisfacerea cererilor pentru solutii de inovare si transfer tehnologic de pe piata
 • 5. Filmul documentar "Rezultate, performante ale cercetarii - dezvoltarii, inovarii si transferului tehnologic in beneficiul mediului de afaceri, productie si industrie din zona transfrontaliera Dolj-Pleven". Filmul va prezenta exemple practice de promovare a proiectelor de cercetare-dezvoltare si transfer tehnologic pe cateva subiecte de interes pentru zona transfrontaliera. Filmul va fi difuzat pe posturile locale de televiziune in Dolj si Pleven, cat si in cardul Forumului pentru cooperarea transfrontaliera. Documentarul vizeaza reprezentantii mediului de afaceri, sectorul de cercetare-dezvoltare si inovare in zona Dolj-Pleven, investitori, autoritati publice si nu numai, deoarece ofera exemple practice ce pot fi utile si in alte regiuni. Obiectivul acestei activitati este sporirea interesului in mediul de afaceri pentru abordarea entitatilor de cercetare pentru solutii practice pentru dezvoltarea afacerilor, aplicarea acestor solutii si extinderea cooperarii in afaceri catre noi zone - cercetare, inovare si transfer tehnologic.
 • Forum pentru cooperare transfrontaliera cu expozitie de produse si servicii - "Cercetare-dezvoltare, inovatie, transfer tehnologic in beneficiul industriei". Forumul va cuprinde: Prezentari ale entitatilor de cercetare din zona transfrontaliera: oferte de servicii, nivelul actual de dezvoltare a tehnologiei, experienta specifica in industriei, experienta in dezvoltarea afacerilor; Sesiuni de discutii one-to-one intre IMM-urile interesate si furnizorii de solutii in domeniul cercetarii si inovarii, pentru identificarea celor mai bune variante pentru parteneriate de afaceri si cooperare; Expozitie de produse - vor fi prezentate produse inovative ale IMM-urilor si entitatilor de cercetare din zona transfrontaliera, pentru a fi introduse la scara mai larga si directionate catre alte afaceri.
 • 4 misiuni economice (2 in Romania si 2 in Bulgaria) - Scopul acestor misiuni este promovarea produselor si serviciilor inovative in zona de granita Dolj-Pleven si atragerea investitorilor catre acest domeniu economic specific. Misiunile economice vizeaza domenii de afaceri specifice cu potential de cooperare, identificate in cadrul Strategiei elaborate anterior. Ele vor permite schimburi directe de adrese si dezvoltarea cooperarii in afaceri in zona de granita Dolj-Pleven. Deasemenea partenerii proiectului vor identifica potentialii investitori din zona Dolj-Pleven care vor fi invitati la aceste misiuni economice, pentru a initia strategia de investitie utilizand avantajele zonei transfrontaliere.
 • Activitati de vizibilitate: 6 Conferinte de presa (3 in Ro si 3 in Bg); Materiale promotionale - Bannere (2+2), pliante (2000+2000), afise (100+100), comunicate de presa (18 - inainte de fiecare eveniment - lansare si incheiere proiect, 7 conferinte, 4 misiuni economice, Forum &expozitie, studiu, INNO-Portal, strategie, film documentar), anunturi media

REZULTATE ASTEPTATE

 • 1 studiu publicat: "Studiu privind stadiul actual de dezvoltare a intreprinderilor inovative, centrelor de cercetare, entitatilor de transfer tehnologic si oportunitati comune de dezvoltare" - 400 buc (200 buc. in Ro, 200 buc. in Bg) - Studiul este rezultatul activitatilor de cercetare intreprinse de catre parteneri pe ambele maluri ale Dunarii. Va fi elaborat in limba romana si tradus in limba bulgara de catre NCI Pleven. Beneficiarii acestui studiu sunt participantii la conferintele organizate in cadrul proiectului.
 • 1 Portal realizat - INNO Portal
  • 1 Soft pentru interconectare regionala si internationala in domeniul cercetarii, inovarii si transferului tehnologic, in beneficiul mediului de afaceri si industriei;
  • minim 100 utilizatori - antreprenori din zona transfrontaliera Dolj-Pleven cat si din celelalte state membre UE vor avea acces imediat la cele mai noi rezultate ale cercetarii si produse inovative realizate de entitatile specializate din zona identificata si vor intra cu mai multa usurinta in contact cu colaboratorii din domeniul Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii.
  • INNO-Portal va fi elaborat de catre aplicant (ARoTT).
  • Partenerii bulgari vor pune la dispozitie informatii specifice legate de districtul Pleven.
 • 7 conferinte organizate in cadrul Campaniei Strategice de Promovare a Activitatilor de Cercetare si Dezvoltare si Inovarii
 • 4 conferinte in RO; 30 participanti/conferinta (15 RO; 15 BG);
 • 3 conferinte in BG;30 participanti/conferinta (15 RO; 15 BG);
 • 210 beneficiari directi ai Campaniei (105 Ro, 105 Bg)
 • Conferintele vor fi organizate de catre ARoTT (4 conferinte) si NCI Pleven (3 conferinte). Ambii parteneri vor subcontracta activitatile logistice urmand procedurile de achizitie impuse de legislatia specifica fiecarei tari. Ceilalti doi parteneri (AteE si Pleven Regional Administration) vor asigura diseminarea materialelor promotionale in cadrul grupului tinta (afise, pliante etc.) In urma acestei activitati ARoTT si NCI Pleven vor selecta participantii la conferinte.
 • 1 Strategie Regionala Transfrontaliera de Inovare - minim 1000 beneficiari - Strategia reprezinta un instrument util pentru sustinerea Dezvoltarii si Cercetarii, activitatilor de Transfer Tehnologic si Inovare in zona transfrontaliera; in acest sens partea romana si cea bulgara vor conlucra pentru alegerea celor mai bune masuri si activitati necesare. Strategia va fi elaborata in limbile romana si bulgara, pentru a facilita accesul beneficiarilor din ambele tari.
 • 1 film documentar elaborat - minim 3000 beneficiari directi - filmul este elaborat in limba romana de catre partenerul principal (ARoTT), sarcina subtitrarii revenind partenerului bulgar NCI Pleven. Va fi transmis pe posturile de televiziune locale de pe ambele parti ale frontierei.
 • 1 Forum si expozitie pentru cooperare transfrontaliera (40 participanti - 20 Ro, 20 Bg) - "Cercetare si Dezvoltare, Inovare, Transfer Tehnologic in beneficiul industriei" - Forumul si expozitia vor fi organizate de catre ARoTT, care va subcontracta facilitatile legate de organizarea evenimentului (cazare, catering, transport, spatiu expozitie etc.) Aplicantul si partenerii vor identifica cele mai reprezentative entitati din domeniul Cercetare-Dezvoltare, Inovare si Transfer tehnologic din zona transfrontaliera ce vor fi invitati sa participe la expozitie, in scopul de a atrage investitori, sustinand dezvoltarea regionala durabila.
 • 4 misiuni economice (2 in Ro si 2 in Bg; 20 participanti - 10 Ro si 10 Bg)/misiune (80 beneficiari directi) - partenerii romani si bulgari vor identifica si propune situri economice inovative pentru a fi vizitate si entitati de cercetare-dezvoltare si transfer tehnologic cu care posibilii investitori vor putea intra in contact direct in cadrul acestor misiuni. Pentru organizarea acestor misiuni, aplicantul si partenerul bulgar implicat in aceasta activitate, vor selecta subcontractori (catering, cazare, transport etc) conform procedurilor de achizitie publica specifice fiecarei tari.

GRUPUL TINTA

 • Agenti economici din zona transfrontaliera Dolj-Pleven
  • (200 beneficiari directi ai Campaniei Strategice - 100 din Ro si 100 din Bg
  • 80 beneficiari ai misiunilor economice - 40 din Ro si 40 din Bg
  • Minim 1000 utilizatori ai portalului
  • Minim 100 vizitatori ai expozitiei
  • Minim 3000 beneficiari ai filmului documentar
 • Entitati de Cercetare-Dezvoltare, Inovare si Transfer Tehnologic din zona Dolj-Pleven - 40 participanti la Forum si expozitie; entitati identificate prin intermediul studiului si portalului; beneficiari ai filmului documentar
 • Autoritatile locale din zona transfrontaliera Dolj-Pleven - 10 participanti la conferinta "Modalitati de apropiere a cercetarii, inovarii si industriei - rolul administratiei locale in procesul de dezvoltare inovativa durabila";beneficiari ai Strategiei

MATERIALE

EVENIMENTE

23.07.2010 - 22.10.2011

Energii regenerabile - instrument pentru prevenirea si combaterea schimbarilor clomatice, crestere economica si bunastare sociala. (1-2.1-7)

Ro-Bg CBC Programme 2007-2013

26.06.2010 - 25.12.2011

Sprijinirea cooperarii transfrontaliere in mediul de afaceri si promovarea identitatii regiunii Dolj-Olt-Pleven-Vidin-Montana (1-3.1-10)

Ro-Bg CBC Programme 2007-2013

25.06.2010 - 24.09.2011

Centre de informare Pleven-Craiova-Slatina, punte de legatura intre cele doua tari (2-3.1-5)

Ro-Bg CBC Programme 2007-2013

21-04-2010 - 20.10.2011

Imbunatatirea cooperarii transfrontaliere in domeniul turismului si cresterea numarului produselor turistice comune regiunilor Pleven si Dolj (1-3.1-6)

Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013

Partener principal

Model si program informatic de analiza si evaluare a competitivitatii regiunilor de dezvoltare (ANEVCORED)

Model si program informatic pentru determinarea gradului de inovare la nivelul regiunilor de dezvoltare (INNOREG)

1-07-2009 - 31-11-2010

Promovarea culturii antreprenoriale - conditie esentiala a cresterii inovarii si dezvoltarii afacerilor in Regiunea Oltenia

POSDRU 2007-2013

Coordonator

Promovarea competenţelor şi iniţiativelor antreprenoriale pentru iniţierea de afaceri sustenabile şi competitive pe piaţa europeană - SMART START

POSDRU 2007-2013

News & EventsARoTT a primit Best Technology IP Consultancy – Romania din partea AI Global Media Ltd, U.S.A, filial UK.
www.romaniainoveaza.ro

Romania Inoveaza - Dezvoltarea capacităţii ANCS de elaborare a politicilor publice în domeniul inovării şi al transferului tehnologic pentru asigurarea unei dezvoltări socio-economice durabile

Romania Inoveaza


logos/logo_new.png