Untitled Document

In perioada 26-27 Octombrie 2017, in Bucuresti, va avea loc editia a-X-a a Simpozionului international: Forumul pentru Inovare“, sub egida Ministerului Cercetarii si Inovarii, manifestare stiintifica internationala.
Simpozionul va fi organizat la Palatul Parlamentului - Bucuresti, si se va realiza cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii,  ARoTT-Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare si Consiliul National al IMM-urilor.

Prin aceasta manifestare dorim sa crestem numarul de firme si unitati de cercetare –dezvoltare implicate in platforme tehnologice, sa identificam inovatii, inventii, firme inovative, noi tehnologii cu scopul de a transfera inovarea in mediul economic.
Evenimentul isi propune promovarea metodelor si metodologiilor inovative, dezvoltarea unor noi produse (servicii), transfer de cunostinte si de tehnologie dinspre mediul cercetare catre mediul productiv.
Organizatorii doresc ca acest eveniment sa fie un forum anual de discutii, parteneriate (intre unitati, public privat, inventatori si unitati aplicante, cercetare si industrie, etc) din tara.

Obiective:

  • Stimularea inovarii si cresterea gradului de sensibilizare a firmelor romanesti prin prezentarea unor propuneri de parteneriate in scopul obtinerii de finantari nerambursabile in cadrul programelor Fonduri Structurale, HORIZON 2020, INTERREG, CIP, PNCDI III si COSME.
  • Cresterea gradului de constientzare la nivelul societatii privind importanta cercetarii stiintifice si dezvoltarii stiintifice prin organizarea unei expozitii cu oferte de tehnologii - Stimularea inventatorilor prin parteneriate cercetare - transfer tehnologic-valorificare in mediul industrial.
  • Integrarea ariei romanesti a cercetarii in aria europeana a cercetarii prin stabilirea de intalniri bilaterale si brokeraje de tehnologii – Intalniri pe parcursul a doua zile.
  • S-au anuntat firme din Germania, Bulgaria, Italia, Ungaria, Franta, Austria, Polonia, Serbia
  • Participarea Romaniei la organizarea manifestarilor stiintifice si expozitionale internationale, precum si cresterea originalitatii contributiei proprii prin organizarea unui brokeraj de tehnologii: Intalniri si analize bilaterale intre cei ce ofera si cei ce solicita anumite tehnologii, vizite in standuri organizate la ARoTT Craiova pentru prezentarea tehnologiilor de interes, prezentate la saloanele de inventii si inovatii.
  • Intensificarea participarii romanesti la programele Uniunii Europene si integrarea Ariei romanesti a cercetarii in Aria Europeana: prezentarea programelor cadru HORIZON 2020, COSME si INTERREG.
  • Prezentarea sprijinului oferit de ARoTT pentru participarea IMM-urilor in programele de cercetare- dezvoltare – inovare.

Intalnirea stiintifica se va derula pe parcursul a 2 zile.

In cele doua zile vor avea loc:
1. Prezentari  pe diferite domenii: inovare, dezvoltare, proprietate industriala si intelectuala;
2. Prezentarea programului PNCDI III – Planul National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare pentru perioada 2015-2020;
3. Prezentarea programelor HORIZON 2020, COSME, EUREKA, POC 2014-2020;
4.  Prezentare de inventii de success prezente si la saloanele international de inventica;
5.  Discutii libere;
                  6. Exemplu de buna practica: prezentarea unui transfer tehnologic transnational;
7.  Expozitie postere;
8. Eveniment de matchmaking – brokeraj tehnologic si de afaceri.

                  Obiectivul major al manifestarii este acela de a promova produsele si tehnologiile inovative prin intarirea bazei tehnologice si de afaceri.

De asemenea, in zilele de 26 si 27 Octombrie 2017 va avea loc un eveniment de brokeraj ce se va realiza in colaborare cu SC IPA SA CIFATT Craiova,  dar si parteneri atat din tara cat si din strainatate: CRIMM, Camera de Comert si Industrie Dolj si parteneri Enterprise Europe Network Vratza. Vor participa companii private, Institute de cercetare, ONG-uri, Universitati.
Vor fi prezente firme din Bulgaria, Italia, Franta, Ungaria, Polonia, Germania, Austria, Serbia etc.

Informatii importante:
       Termenul limita pentru inscrierea si de depunerea  lucrarilor ce vor fi prezentate in cadrul simpozionului este:  03.10.2017
       Toate lucrarile vor trebui trimise si pe suport CD-ROM.
       Lucrarile vor fi prezentate in format PowerPoint.            
       Cele mai interesante 10 inventii vor beneficia de un poster gratuit din partea organizatorilor.
       Va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra dar si informatii referitoare la prezentarea pe care o veti face la acest simpozion (nume, prenume, date de contact) la numarul de telefon 0251.412.290, fax 0251.418.882, e-mail: anamariamogosan@yahoo.comPartners


Partners, Brokerage and B2B events